måndag 15 juli 2013

Bonusfredagen!

Nu är fyra av de sedvanliga fem festivaldagarna, med 26 spelningar, avklarade. Men det återstår en kväll på Gula Villan i Haninge innan det hela är över!

Som ni kanske minns låg från början hela festivalen den här veckan, men den flyttades två veckor bakåt i tiden. Detta funkade för alla som bokats - utom för Reb Kean. Därför blir det en extra pendeltågsutflykt och helkväll denna fredag! Glöm inte badkläderna (och kontanterna)!

Ingen föranmälan krävs, utöver att du attendar här på eventet. Vi tänkte dock försöka se till att festivalen sammantaget går runt, så för att vi ska kunna beräkna detta på ett rimligt sätt (så det varken blir för dyrt eller altruistiskt billigt i baren) är det tacknämligt om ni vill svara sanningsenligt på inbjudan.

***
LET'S SAY WE DID


Rak indierock där det dock inte saknas nyanser och mindfucks. Man har rötterna i Kalmar, och har också spelat på Cosy Den förr. Faktum är att de spelade på festivalen även i fjol, dock på King Kong-samarrangemanget. Första självbetitlade skivan kom för två år sedan, och att Pelle Gunnerfeldt (Fireside, Bear Quartet, Hello Saferide) producerade kändes inte det minsta ologiskt. Uppföljaren, "Hello creatures", är kanske mer sammanhållen - men alla kan ju inte vara Randy hela karriärerna, och framför allt är plattan minst lika stark.
http://www.facebook.com/letssaywedid
http://letssaywedid.bandcamp.com/
http://soundcloud.com/lets-say-we-did
http://play.spotify.com/album/7KvklwIBY3frum1qqU3WT1

MOON TYPES


Moon Types är Stockholms-boende amerikanen Stephen Naron (Butterglory), Jesper Klein (Speedmarket Avenue), och Jesper Nyrén (Free Loan Investments). Den minnesgode vet att bandet spelat på Cosy Den förr - men det var ett par år sedan. Då var det en välsmakande amerikana/slackerrock som bjöds, men efter att bandet nyligen släppt prakt-EP:n Technical heights, pekar det mesta mot att vi den här gången får höra något... somrigare. Dessutom är Moon Types nu rejält förstärkt - hela sex personer på scenen!
http://soundcloud.com/moon-types
http://www.facebook.com/moontypes
http://open.spotify.com/album/7oXsfpzFz9YU8hzuLPnW5Q

REB KEAN


LK Lundegård, Frida Hjelm, Nikolina Nordin och Simone Boguslaw har gjort musik i ungefär tre år men hette tills i våras Widows. Nu hedrar man istället Kvinnofängelsets allra hårdaste karaktär. Bandet placerar sig själva i fack som riot grrrl, post punk och surf, och har än så länge gjort en spelning, då de rev av fyra låtar på King Kong i december. Sedan dess har kvartetten stängt in sig i repan - och fixat ganska mycket kött på benen i form av lyssning. Ska bli väldigt fint att se en lite längre spelning med Reb Kean!
http://www.facebook.com/pages/REB-KEAN/320448118058007
http://soundcloud.com/rebkean
http://www.youtube.com/watch?v=bj3POHlOw0A

                                                           SIPPINKOLLEKTIVET


Ihärdiga skivetiketten och lo fi-sekten Sippin, som i det närmaste samarrangerat festivalen och dessutom stått för en del DJ-ande på Gula Villan, kommer här dessutom att göra ett liveframträdande! Det här liknar konceptet Haningealliansen - medlemmarna spelar varandras låtar, och vi kommer att få höra ett veritabelt smörgåsbord av vad etikettens förgrundsfigurer själva pysslar med musikaliskt när det inte ordnas tillställningar och släpp med andra akter. Sippinkollektivet återkommer själva med en programförklaring för framträdandet!
http://soundcloud.com/sippinkollektivet
http://www.facebook.com/sippinproductions
http://sippinproductions.blogspot.se/
http://vimeo.com/sippin

***

Ungefärliga konserttider:

20.00 Sippinkollektivet
21.00 Let's Say We Did
22.00 Reb Kean
23.00 Moon Types

Någon mer spelning tillkommer nog också (i så fall lär tidsändringar kunna förekomma). DJs tillkommer definitivt.

Entré: 50 kronor. (Festivalbiljetten gäller, om du köpt för hela!)

Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar